Megsemmisült az amerikai titkosszolgálat egyik irodája is a WTC tornyok ellen intézett támadások következtében. Az irodában többek között külföldi ENSZ-diplomaták beszervezését készítették elő.

A CIA egyik irodája is megsemmisült a szeptember 11-i terroristatámadásokban. A hetes számú épületben kialakított irodákban terrorista- és kémelhárítással kapcsolatos feladatokat végeztek - tudatta a CNN-nel egy illetékes. Az irodát új helyre helyezték és folytatják a munkát - közölték.

A CIA munkatársai a támadások után megvizsgálták nem szóródtak-e szét titkos iratok az épület összeomlásakor, és megbizonyosodtak róla, hogy egyetlen kényes dokumentum sem jutott a "rossz fiúk kezére" - írja a CNN.

Az illetékesek arról nem számoltak be, hogy pontosan miféle tevékenységet végzett a CIA az irodában. A New York Times tudni véli, hogy többek között külföldi ENSZ-diplomaták megfigyelésének és beszervezésének előkészítése folyt itt.

Az illetékesek szerint a CIA egyetlen alkalmazottja sem sérült meg, amikor a hetes számú épület összeomlott több kisebb épülettel egyetemben, nem sokkal a Világkereskedelmi Központ ikertornyainak pusztulása után.