Szombaton letartóztattak egy férfit a chicagói O'Hare repülőtéren, mivel késekkel és más fegyverekkel próbált felszállni az egyik járatra. Az esetet követően több biztonsági alkalmazottat is elbocsájtottak.

Hét repülőtéri biztonsági alkalmazottat elbocsájtottak az állásából, miután egy késekkel felfegyverzett férfinek majdnem sikerült feljutnia a United Airlines egyik járatára Chicagóban. A férfi kilenc kést, egy elektromos önvédelmi fegyvert és egy gázsprayt próbált felvinni a repülőgépre. A 27 éves Suban Gurungot, akit szombaton este tartóztatták le, jelenleg jogtalan fegyverviseléssel vádolják.

A fiatalembert, aki bevallása szerint a családját készült meglátogatni Nebraszkában, a chicagói O'Hare repülőtéren fogták le. Az első biztonsági vizsgálat során a férfi zsebében mindössze két kést találtak meg, a többi fegyvert csupán egy véletlenszerű ellenőrzés során fedezték fel Gurung kézipoggyászában.

A nyomozóhatóságok kiderítették, hogy Gurung chicagói címe megegyezik annak a férfinak a címével, akit a szeptember terrortámadások után az FBI tanúként vett őrizetbe.

[origo]