A pakisztáni tálib nagykövet bejelentette, hogy tíz civil meghalt, tizenöt személy pedig megsérült, amikor hétfőn légicsapás érte az afgán fővárost. Zaif elmondta, a tálibok letartóztattak egy japán állampolgárt, akit kémkedéssel vádolnak.

Hétfőn tíz civil életét vesztette, további tizenöt személy pedig megsérült, amikor légicsapás érte az afgán fővárost, közölte a pakisztáni tálib nagykövet. Abdul Szalem Zaif a sajtónak tartott tájékoztatóján azt is elmondta, hogy ugyancsak hétfőn a tálib csapatok összecsaptak az Északi Szövetség haderejével. A harcokban legalább harmic tálib ellenes katona meghalt.

Zaif bejelentette, hogy a tálibok letartóztattak egy japán állampolgárt, aki újságírónak adta ki magát. Az ügyében indított vizsgálat jelenleg is folyik. A tálibok vasárnap szabadon engedtek egy francia férfit, akiről közel egy hónapos vizsgálatat után bebizonyosodott, hogy valóban a Paris Match munkatársa. A nagykövet ugyanakkor közölte, hamarosan újságírók újabb csoportja kap hivatalos engedélyt arra, hogy Afganisztán területére lépjen.

Zaif azt is megerősítette, hogy a támadások megkezdése óta több amerikai katona is életét vesztette Afganisztánban, pontos számot azonban nem közölt.

Korábban:

A tálibok elengedtek egy francia újságírót

Vád alá helyeztek egy francia újságírót

[origo]