A tálibok vasárnap bejelentették, hogy meghalt egy fogságban tartott amerikai, akit két héttel korábban, Afganisztán déli részén tartóztattak le. Bár a férfi halálának pontos okát nem közölték, a tálibok szerint a fogvatartott személy természetes körülmények között hunyt el.

Meghalt egy tálib fogságban tartott amerikai férfi, jelentették be vasárnap a tálib hatóságok. Az Afganisztánt uraló szélsőséges tálibok közölték, hogy a férfi, aki segélymunkásnak mondta magát, egy kórházban hunyt el, természetes körülmények között. John Boltont két héttel ezelőtt, Afganisztán déli részén, a pakisztáni határ közelében tartóztattak le.

A tálibok azt is közölték, hogy a férfi holttestét átadták a Vöröskereszt nemzetközi bizottságának, a segélyszervezet azonban ezt a kijelentést nem erősítette meg.

A tálibok azt állítják, hogy a támadások megkezdése óta számos amerikait tartóztattak le kémkedés vádjával. Az amerikai hatóságok ugyanakkor vasárnap megerősítették, hogy egyetlen amerikai állampolgárt sem tartanak fogságban Afganisztán területén.

[origo]