A Kabul elleni amerikai támadásban több tálib harcos is életét vesztette, amikor bombatalálat érte a bázisukat. A tálibok eközben civilek megölésével vádolják Amerikát.

A Kabul körzete ellen intézett amerikai helikopteres támadásban több tálib harcos is életét vesztette. Szemtanúk szerint Afganisztán fővárosában bombatalálat ért egy szállodát, amit a tálibok katonai bázisként használtak - írja a BBC. A tálibok azonban civilek megölésével vádolják az Egyesült Államokat. Az amerikai légierő az Északi Szövetség támogatására a szárazföldi fronton lévő tálib állásokat is támadta. A legutóbbi támadásokban a pakisztáni központú Afgán Iszlám Hírügynökség szerint számos civil vesztette életét. Az Indiában látogatáson tartózkodó Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter a támadásokkal kapcsolatban tagadta, hogy azok évekig fognak tartani, és azt mondta, hogy korábban valószínűleg egyetlen katonai akció sem volt olyan pontos, és jól célzott, mint az amerikai bombázások.

Egy pakisztáni jelentés szerint hat ember halt meg egy házban, és legalább öt másik civil megsebesült a mai Afganisztán elleni amerikai bombázásban - írja az AIP-re hivatkozva a pakisztáni Dawn című lap. Az afgán hírügynökség szerint az amerikai bomba által eltalált lakóépület Kesendeh városában, 80 kilométerre délre Mazari Sariftól található. Amerikai helikopterek Kabul ellen is támadást intéztek. Az akció a tálibok egyik, Kabultól délre fekvő bázisa ellen irányult, és találatok érték az afgán főváros peremterületeit is, ahol az AIP szerint hárman meghaltak, hatan pedig megsebesültek. Ugyancsak légicsapás érte Herat és Kandahár városokat. Herátban az amerikai légierő a tálibok 11. zászlóalját, valamint a repülőtér melletti létesítményeket bombázta. Az AIP jelentése szerint Heratban is legalább két személy vesztette életét. Kandahárban pedig négy civil megsérült.