Demonstráció Bukarestben a kóborkutyák jogaiért

Német és osztrák állatvédők tiltakoztak hétfőn a román fővárosban a kóborkutyák elpusztítása ellen. Bukarest polgármestere folytatja programját, amelynek során legalább százezer kóborkutyát ölnek meg.

A bukaresti kóborkutyák elpusztítása ellen tiltakoztak, és az állatok jogaiért tüntettek német és osztrák állatvédők hétfőn a román fővárosban. A bukaresti városháza falára 16 x 5 méteres lepedőt függesztettek ''Stop killing dogs, Mr Basescu'' felirattal, angol és román nyelven is.

Traian Basescu, bukaresti polgármestert erre a bécsi székhelyű 'Négylábúak' elnevezésű állatvédő szervezet hat tagja, valamint Brigitte Bardot ismert állatvédő szólította fel. A szakemberek a polgármestert arra kérik, a kóborkutyákat, ahelyett hogy megölnék, inkább sterilizálják.

A különböző európai állatvédő szervezetek tiltakozása közepette Basescu áprilisban olyan határozatot fogadtatott el a város vezetésével, amelynek segítségével körülbelül százezer kutyát lehet befogni és elpusztítani. A bukarestiek, akiket nemritkán csapatokban támadnak meg a kóborkutyák, és éjjel egyfolytában ugatnak, közömbösen szemlélték a bécsiek demonstrációját.

[origo]