Az FBI tanácstalan a lépfene-ügyben

Az FBI beismerte: egy hónapos nyomozást követően sem tudják, kitől származnak a lépfenével fertőzött küldemények. A szövetségi hivatal helyettes segédigazgatója a szenátus tagjainak elmondta, a nyomozók azt sem tudják, hogy Amerika-szerte hány kutatólabor rendelkezik lépfene-baktériumokkal.

Az FBI beismerte, hogy egy hónapos nyomozást követően, még mindig kevés konkrét információjuk van az Amerikát ért lépfenetámadást illetően. A hírt James Caruso, az FBI helyettes segédigazgatója közölte az amerikai szenátus tagjaival.

Bár Caruso igen óvatosan fogalmazott, azt azonban el kellett ismernie, hogy az FBI egyelőre nem ismeri a lépfenetámadások forrását. A szövetségi hivatal ezenkívül azt sem tudja, hogy Amerika-szerte hány kutatólaboratórium rendelkezik lépfene-baktériumokkal.

A nyomozószervek értetlenül állnak annak a 61 éves New York-i asszonynak az esete előtt is, aki a kór legveszélyesebb típusát, a belélegzéses lépfenét kapta meg, és nem sokkal később meghalt. Az asszony egy kórházban dolgozott, a hatóságok azonban sem a munkahelyén, sem az otthonában nem találták a halálos kór fertőzésének nyomait.

[origo]