Nemzetközi titkosszolgálati források szerint több terrorista búvóhely, és pénzmosó vállalkozás található Paraguay, Argentína, és Brazília kevéssé felügyelt hármas határánál. A feltehetően pénzmosással is foglalkozó vállalkozások az Oszama bin Ladenhez kötődő terrorista csoportoknak biztosítanak pénzügyi forrást.

Nemzetközi titkosszolgálati források szerint több terrorista búvóhely, és pénzmosó vállalkozás található Paraguay, Argentína, és Brazília hármas határánál. A CNN forrásai szerint a térségben több mecset, és arab kereskedők által működtetett üzlet található, amelyek iszlám szélsőségesekkel állnak kapcsolatban. A feltehetően pénzmosással is foglalkozó vállalkozások az Oszama bin Ladenhez kötődő terrorista csoportoknak biztosítanak pénzügyi forrást. A kevéssé felügyelt határok miatt, a térség a csempészek paradicsoma, ezért ott található a világ egyik legforgalmasabb fekete piaca.

A hármas határ térsége feltehetően egyben terrorista kikötő is, amely pénzügyi forrást biztosít az iráni Isten Pártja nevű szervezethez kapcsolódó terroristáknak, és Oszama bin Ladenhez közel álló szervezetek számára is.

A paraguay-i Ciudad del Esteben településen számos, főleg arab kereskedők által működtetett üzlet található. Titkosszolgálati források azt állítják, hogy ezek a vállalkozások, illetve a helyi mecset iszlám szélsőségesekkel áll kapcsolatban.

A határ túloldalán, Brazíliában, Foz do Iguacuban két további mecset is található, amelyekről azt gyanítják, hogy szintén terroristákhoz kötődnek. Az argentín titkosszolgálat egyes dokumentumai feltérképezik a két mecset és a pénzmosásban résztvevő terrorista csoportok közötti kapcsolatokat.

A dokumentum szerint a dél-amerikai kapcsolatokkal rendelkező csoportok között van az egyiptomi Al-Gama-at al-Iszlamija, és a libanoni Hezbollah. Az amerikai külügyminisztérium mindkét szervezetet az Oszama bin Ladenhez kapcsolódó csoportok között tartja nyilván.

[origo]