Az amerikai-mexikói határnál nemrég nyolc női áldozatot találtak. Az esetet kapcsolatba hozzák az 1993-99 közötti gyilkosságokkal, amikor legalább 57 fiatal lányt erőszakoltak és fojtottak meg. A tettest azóta sem találták meg.

A kedden fellelt három áldozat után további öt női holttestet találtak az Amerikai Egyesült Államok határánál fekvő Ciudad Juárez mexikói város közelében. Kedden három női holttestet találtak a város melletti gyapotföldön. Az egyik áldozat 15, a másik kettő 25-27 éves lehetett. A bűntény kapcsán a rendőrség átvizsgálta a terepet és újabb öt tetemet talált.

A nyolc gyilkosságot a körülmények kísértetiesen hasonlatossá teszik az 1993-99 között a határváros életét felkavaró sorozatos gyilkosságokhoz, amelyek során legalább 57 fiatal lányt erőszakolt meg és fojtott meg az eddig ismeretlen bűnöző. A mexikói rendőrség az azonosságok alapján feltételezi, hogy rövid szünet után ismét ugyanaz a mániákus gyilkos jelentkezett.

Az áldozatok többsége éjszakai műszakban dolgozott a külvárosokban lévő, napi 24 órán át működő összeszerelő üzemekben. A munkásokat a gyárakba szállító autóbuszok néhány sofőrjét letartóztatták a gyilkosságok gyanúsítottjaként, s ezt követően egy időre megszakadt a gyilkoság-sorozat, de nem bizonyosodott be, hogy valóban a sofőrök között volt(ak) a gyilkos(ok).

A város egyik segélyközpontjának munkatársa, Esther Chávez szerdán újságíróknak elmondta, hogy a családok és civilszervezetek bejelentése alapján a megtalált holttesteknél jóval több - legalább 248 - fiatal nő tűnt el gyanús körülmények között; a rendőrség azonban nem törődik az eltűnések bejelentésével, csak akkor kezd vizsgálatot, amikor egy-egy holttest előkerül.