Továbbra is Afganisztánban tartózkodik az a törzsi vezető, akiről az amerikaiak azt állították, hogy helikopterrel kellett kimenekíteni az országból. Karzai csapa faluról falura gyalogol, miután fegyveresek megtámadták.

Továbbra is Afganisztánban tartózkodik az a törzsi vezető, akiről az amerikaiak azt állították, hogy helikopterrel kellett kimenekíteni az országból. Hamid Karzai afgán törzsi vezető nemrég azért utazott Dél-Afganisztánba, hogy összefogja a tálibok uralmát ellenző erőket. A BBC-nek nyilatkozó vezető cáfolta, hogy elhagyta volna Afganisztánt.

A kimentéséről szóló hírt Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter jelentette be korábban.

"Dél-Afganisztán déli részén vagyok, Oruzgan tartományban" - mondta Karzai. Majd hozzátette: három napja gyalogolnak faluról falura, miután néhány napja támadást hajtottak végre ellenük olyan fegyveresek, akiket Karzai csak "arab erőként" emleget.

A BBC műhold segítségével lépett érintkezésbe Hamid Karzai-jal, aki azzal a kéréssel fordult a világ országaihoz, hogy segítsenek megtisztítani Afganisztánt Oszama bin Ladentől és az al-Kaida hálózattól, amely a tálib rendszer támogatója is.