Az iraki titkosszolgálat több átált tagja arról számolt be, hogy a Tigris-folyó egyik kanyarulatánál terrorista kiképzőtábort tartanak fenn Irakban. A "terroristapalánták" kiképzésén kívül a táborban akkoriban biológiai fegyverrel is folytattak kísérleteket.

A The New York Times csütörtöki száma arról számolt be, hogy az iraki titkosszolgálat egyes átállt tagjai szerint terrorista kiképzőtábort tartanak fenn a Tigris-folyó egyik kanyarulatánál Irakban.

A Szalman Pak táborban nem csupán iraki titkoszolgálati emberek kiképzése folyik, hanem - a táboron belül, szögesdróttal elválasztva - külföldről érkezett iszlám szélsőségesek ismerkednek a terrorizmus iskolájával. A kiképzésben részesült külföldiek "terroristapalánták" Szaud-Arábiából, Jemenből, Algériából, Egyiptomból és Marokkóból érkeztek. A kiképzésben állítólag egy régi Boeing 707-es géptörzset is használnak, amely élethű díszletként szolgál repülőgép-eltérítések gyakorlásához.

Az átállt irakiak beszámoltak arról is, hogy a Szalman Pakon belül, elkülönítve a tábor többi részétől, szigorú őrizet alatt tartanak egy olyan épületet, ahol akkoriban iraki tudósok egy német személy irányítása alatt biológiai fegyverrel folytattak kísérleteket.