Bush a Nemzeti Gárdára bízná a repülőterek ellenőrzését

George Bush pénteken bejelenti a repülőterek biztonsági ellenőrzéséről szóló új rendeleteket. Bár a Kongresszus továbbra is azon vitázik, hogy szövetségi alkalmazottak vagy privát cégek lássák-e el a repülőtéri biztonsági feladatokat, Bush a Nemzeti Gárdára bízná a légikikötők ellenőrzését.

George Bush amerikai elnök pénteken bejelenti a repülőterek biztonsági ellenőrzéséről szóló új rendeleteket. A megszigorított rendszabályok szerint megerősítik többek között a repülőtéri vizsgálatokat és a légikikötő ellenőzésében a nemzeti gárdisták szerepe is növekedni fog.

Kormányzati tisztviselők szerint ez a lépés csupán szükségmegoldás, mivel a repülőterek és a légiforgalom megszigorításáról szóló törvény megfeneklett a Kongresszusban. Demokrata és republikánus képviselők jó ideje azon vitáznak, hogy a hasonló biztonsági feladatokat a Nemzeti Gárda szövetségi alkalmazottai, avagy más privát cégek lássák-e el. A vita patthelyzetet eredményezett, míg a repülőtéri biztonsági szolgálat színvonala semmit sem változott.

Bár Bush úgy döntött, hogy a repülőtéri biztonsági szolgálatot a Nemzeti Gárdára bízná, a kongresszusi vita ezzel feltehetően nem ér véget.