Riadókészültség a nepáli repülőtéren

Megszigorították a biztonsági ellenőrzéseket Nepál egyetlen nemzetközi repülőterén, miután egy névtelen fenyegető üzenet szerint Oszama bin Laden emberei öngyilkos repülőgépeltérítési merényletre készülnek. Az illetékesek fokozottan ellenőrzik az utasokat és poggyászaikat is.

Fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be Nepál egyetlen nagy nemzetközi repülőterén, miután egy fenyegető üzenet szerint terroristák el fognak téríteni egy járatot, és nekivezetik egy középületnek az indiai fővárosban.

A katmandui Tribhuvan nemzetközi repülőtér illetékese elmondta, hogy névtelen levelet kaptak az indiai Madrasz városából. Az üzenet szerint Oszama bin Laden terroristavezér emberei arra készülnek, hogy hatalmukba kerítenek egy Nepálból induló járatot, és Újdelhiben nekivezetik az amerikai nagykövetségnek vagy a miniszterelnöki hivatalnak, esetleg a kormányfő rezidenciájának.

A hatóságok abban bíznak, hogy az üzenet csak riogatás, a biztonsági intézkedéseket azonban a fenyegetést követően megszigorították. A Reuters szerint az illetékesek értesítették a Katmanduba járatokat küldő összes légitársaságot, és fokozottan ellenőrzik az utasokat és poggyászaikat is.