Brit katonák ezrei vannak készenlétben, mert rövidesen Afganisztánba küldik őket. Bin Ladennek egyre kevesebb a búvóhelye az angol kormány szerint.

Szorul a hurok Oszama bin Laden körül, a helyek száma, ahova ő bújhat, egyre csökken - mondta az angol miniszterelnök szóvivője. Tony Blair kormányfő ma tart beszédet a parlament előtt a terrorellenes háború legújabb katonai, diplomáciai, politikai és humanitárius fejleményeiről. A beszámolót azután tartják, hogy kiderült: ezrek vannak 48 órás készenlétben brit csapatok kötelékeiben, arra várva, hogy Afganisztánba küldjék őket.

A brit katonák, ha szükséges, előkészítik a terepet a békefenntartó egységek számára - jelentette be a brit védelmi miniszter, Geoff Hoon.

Az ellenzéki pártok nyomást gyakorolnak a kormányzatra, hogy több részletet adjanak arról, hogy mit terveznek az afgán földre küldendő katonákkal. Nem lehet tudni, hogy mire fogják használni ezeket a csapatokat, és hogy mi a küldetésük - kifogásolta az ellenzéki konzervatív párt egyik vezetője.

[origo]