Bin Laden és Omár molla nem menekül Afganisztánból

Az Afgán Iszlám Sajtóügynökség értesülései szerint Oszama bin Laden és Omár molla továbbra is Afganisztánban tartózkodik. Az Északi Szövetség indiai nagykövete úgy véli, hogy a terroristavezér és a tálibok szellemi vezetője megpróbálhat átszökni Pakisztánba, de az is elképzelhető, hogy öngyilkosságot követ el.

Oszama bin Laden és Omár molla, a tálibok szellemi vezetője biztonságban van és Afganisztánban tartózkodik. A hírt az Afgán Iszlám Sajtóügynökség (AIP) a tálibok egyik szóvivőjére, Mullah Abdullahra hivatkozva közölte. Ezt az értesülést egyik másik tálib vezető is megerősítette az Al-Dzsazíra hírtelevíziónak. Korábban a Ria-Novosztyi hírügynökség azt jelentette, hogy Omar molla Kandahárból Pakisztán irányába menekült.

Masszud Halili, az Északi Szövetség indiai nagykövete úgy véli hogy miután a tálibok kivonultak a nagy afgán városokból, lecsökkent bin Laden és Omar molla mozgástere. A két vezető megpróbálhat átszökni Pakisztánba és menedéket keres valamelyik határ menti törzsi területen vagy öngyilkosságot követ el.