Házkutatás bioterror gyanúja miatt

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei - veszélyes anyagok semlegesítésére felkészített, különleges védőöltözékű osztag támogatásával - meglepetésszerű házkutatást hajtottak végre két, egymáshoz közeli lakóházban, a pennsylvaniai Chester városban. A védőöltözékben megjelenő különítmény a kertek alatt fertőtlenítő műanyag sátrat is felállított.

A The Washington Times című lap szerdai beszámolója szerint mindkét háztulajdonosa pakisztáni származású. Az egyik Irshad Shaikh orvos, aki a járványos betegségek szaktekintélye, egyetemi oktató, Philadelphiától délnyugatra található Chester közegészségügyi tanácsnoka. A másik ház tulajdonosa Asif Kazi, a város főkönyvelője.

Chester 50 mérföldre fekszik attól a New Jersey állambeli postahivataltól, ahol az anthraxszal fertőzött leveleket postára adták. A hatóságok a kézenfekvő feltételezés ellenére annyit sem erősítettek meg, hogy a házkutatás összefüggésben állt a lépfene-fertőzéses esetekkel. Csak annyit mondtak, hogy őrizetbe vétel nem történt, és hogy az orvos együttműködik az illetékes szervekkel.