Nyolc lépfenés levelet találtak a Howard Egyetem postázójában

Egy nemrég lépfene-baktérium jelenléte miatt bezárt washingtoni postahivatalban adták fel azt a nyolc küldeményt, amelyek a Howard Egyetem postázójában keltettek gyanút a napokban. A gyorsvizsgálatok kimutatták bennük a lépfene spóráját.

Lépfenespóra jelenlétéről számoltak be a washingtoni Howard Egyetemen, miután elvégezték nyolc gyanús küldemény laboratóriumi gyorsvizsgálatát. Sheila Harvey, az intézmény szóvivője elmondta, hogy bezárták a postázót, és az egész érintett épületet átvizsgálják és fertőtlenítik. Ez az első eset, amikor nem kormányhivatalba, vagy szerkesztőségbe érkezett lépfenés küldemény - írja a CNN.

A helyiségek átvizsgálása folyik, a pontos eredmények csak a napokban várhatók. A szóvivő elmondta, hogy az egyetem egyéb épületeit nem zárják be. A postázóban dolgozók október vége óta antibiotikumos kezelést kapnak, ezért remélhetőleg nem fertőződnek meg. Mind a nyolc levelet Washingtonban adták fel, abban a postahivatalban, amit nemrég szintén lezártak lépfene-baktérium jelenléte miatt. Az ottani dolgozók meg is fertőződtek a belégzéses lépfenével.

[origo]