Amerika elpusztításával fenyeget Omár molla

A BBC-nek nyilatkozó vallási vezető közölte, hogy van terve Amerika elpusztítására, és ez tovább halad, majd Allah akaratából megvalósul.

Mohammed Omar molla, a tálibok vezetője azt állítja, csapatai még mindig ellenőrzésük alatt tartják a kulcsfontosságú dél-afganisztáni várost, Kandahárt, noha a térségből érkezett jelentések azt sugallják, hogy a helyzet nagyon törékeny. Omar molla azt mondta a BBC-nek, hogy a tálibok utóbbi veszteségei nem jelentősek az úgynevezett nagy terv szempontjából. Kandahar elvesztése esetén gerillaháborúval fenyegetőzött.

A tálib vezető műholdas telefonon hívta fel a BBC Világszolgálatát Kandahárból azzal, hogy kész interjút adni a Pashtu szekciónak. Arról kérdezték, mi a véleménye a jelenlegi helyzetről. "Önök, a BBC, és az amerikai báb-rádiók az aggodalom érzetét keltik, pedig az afganisztáni helyzet egy óriási okhoz köthető, ami nem más, mint Amerika elpusztítása. Másrészt a tálib hatalom megvédése is folyamatban van. Hamarosan meg fogják látni" - fogalmazott a tálib vezető.

A következő kérdés az volt, van-e konkrét terve Amerika elpusztítására. "A terv tovább halad előre és Allah akaratával megvalósul. Rövid időn belül be fog teljesedni, tartsák a fejükben ezt a jóslatot" - fenyegetőzött Omar molla. Máshol, az észak-afganisztáni Kunduzban a tálib erők jelentések szerint nem mutatják a megadás jelét, noha állandó támadás alatt állnak az Északi Szövetség részéről. Számos keleti tartomány szövetkezett a volt király visszahívásában, az ország nyugati része pedig állítólag teljesen felszabadult a tálib uralom alól.

Korábban:

Bin Laden és Omár molla nem menekül Afganisztánból