A brit kormány háborút indít a szegénység ellen

Gordon Brown brit pénzügyminiszter szerint megoldhatóak lennének a fejlődő országok gondjai, amennyiben a nyugati kormányok magasabb összegekkel támogatnák az elmaradott gazdaságokat. A politikus szerint egy olyan nemzetközi fejlesztési alapot létrehozására lenne szükség, amelyet fejlett országok és különböző nemzetközi intézmények finanszíroznának.

Gordon Brown brit pénzügyminiszter úgy véli, a nyugati kormányoknak jóval több pénzt kellene áldozniuk a fejlődő országok megsegítésére. Brown szerint legalább 36 milliárd fontnyi támogatás szükséges a globális szegénység ellen vívott harcban.

A politikus szerint a megoldás kulcsa egy olyan nemzetközi fejlesztési alap létrehozása lenne, amelyet fejlett országok és különböző nemzetközi intézmények finanszíroznának. Brown pénteken a Szövetségi Jegybank New York-i összejövetelén tárja javaslatát a résztvevők elé.

A BBC-nek adott nyilatkozatában a londoni kormány tagja elmondta: a szegénység ellen vívott harc csupán egy nemzetközi koalíció létrehozásával lehet eredményes. Brown felszólítja az Egyesült Államok, Kanada és Japán kormányát, hogy az Európai Unió példáját követve nyissák meg piacaikat a fejlődő országok előtt – írja a BBC.