Az al-Kaida nyugati államfők meggyilkolására készült

Titkos iratok bizonyossága szerint Oszama bin Laden emberei merényleteket terveztek a nyugati országok államfői ellen. Az iratokra nyugati újságírók bukkantak többek között a tálib védelmi minisztérium épületében. A dokumentumok tanúsága szerint a szélsőséges tálibok szoros kapcsolatban álltak Oszama bin Laden terrorszervezetével, az al-Kaidával.

Nyugati újságírók újabb titkos dokumentumokra bukkantak, amelyek bizonyítják, hogy a tálibok és az al-Kaida fontos szerepet játszottak a szeptemberi öngyilkos merényletekben. A papírok között, amelyeket tálib és al-Kaida harcosok hagytak maguk után Kabulban és más afgán városokban, többek között számítógépes repülési szimulátor programok leírásait és amerikai repülési iskolák listáit is tartalmazták.

Más dokumentumok szerint a terroristák egy globális dzsihádra, vagyis szent háborúra készültek. Egy jegyzetfüzetben például felfedezték számos nyugati államfők ellen tervezett gyilkosságok részletes terveit. Az elhagyott épületekben talált térképek és listák pedig azt bizonyítják, hogy a szélsőségesek európai, afrikai és ázsiai erőművek elleni támadásokra is készültek, de számon tartották az amerikai katonai támaszpontok pontos szaúd-arábiai elhelyezkedését is.

A többek között a tálibok védelmi minisztériumában talált iratok egyértelműen igazolják, hogy a tálib rezsim szoros kapcsolatban állt az al-Kaida terrorszervezetével, és hogy az Afganisztán népét elnyomás alatt tartó szélsőséges tálibok jelentős szerepet játszottak Oszama bin Ladennek a nyugat ellen indított háborújában - írja az Observer.

Korábban:

Bin Laden képes biológiai méreg előállítására