Megtalálták a lezuhant orosz gép fekete dobozait

Huszonhét személlyel a fedélzetén lezuhant egy orosz IL 18-as. A tragédiát senki sem élte túl. Megtalálták és vizsgálják a gép mindhárom fekete dobozát. A repülésirányító központ vezetője nem zárta ki a merénylet lehetőségét sem.

Huszonhét személlyel a fedélzetén lezuhant egy orosz IL 18-as. A gép Szibériából Moszkvába tartott és hétfőn késő este zuhant le a Moszkva környéki Tver városának közelében. A mentőalakulatok eddig tíz holttestet találtak a magánrepülőgép a roncsai között.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának munkatársai kedd reggelre megtalálták a gép mindhárom fekete dobozát. A szakértők biztosak abban, hogy a 18 utas és a 9 fős legénység életét vesztette a katasztrófa során a szibériai Hatangából Moszkvába tartó gép fedélzetén.

A minisztérium közlése szerint a szerencsétlenség okairól még korai lenne beszélni. Viktor Oszipov, a krasznojarszki repülésirányító központ vezetője nem zárta ki a merénylet lehetőségét sem. Mint mondta, abban a pillanatban, amikor az Il-18-as eltűnt a radarernyőről, a katasztrófa helyszínén lévő szemtanúk robbanásra emlékeztető fényt láttak a levegőben.

A repülőgép Oleg Kucserenko hatangai vállalkozó tulajdonában volt, Moszkva és több szibériai nagyváros között bonyolított le charterforgalmat, elsősorban üzletembereket szállítva. A szerencsétlenül járt Il-18-ason utazott a tulajdonos édesapja, valamint a hatangai regionális légitársaság vezetője és több helyettese is.

Jelentések szerint a 30 éves gép elfogadható műszaki állapotban volt. Az egész éjszaka folyó mentési munkálatokban több mint 100 ember vesz részt a katasztrófa helyszínén, kedd reggel megérkeztek az ügyészség, illetve a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) munkatársai is.