Katonák kedden megtalálták a korábban elhurcolt négy újságíró holttestét. A négy áldozat azután tűnt el, hogy hétfőn fegyveresek feltartóztattak egy újságírókat szállító konvojt a Dzsalálábádból Kabulba vezető úton.
A meggyilkolt olasz újságírónő

Kedden megtalálták annak a négy újságírónak a holttestét, akiket hétfőn fegyveresek hurcoltak el Afganisztánban. Az áldozatokat kollégáik azonosították.

Hétfőn hat fegyveres feltartóztatott egy nyolc járműből álló, újságírókat szállító konvojt a Dzsalálábádból Kabulba vezető úton. A fegyveresek négy újságírót és egy sofőrt kirángattak az autóból, és megparancsolták nekik, hogy induljanak el a hegyek felé. Szemtanúk elmondása szerint a turbánosok megkövezték, majd agyonlőtték áldozataikat, amikor azok megtagadták a parancsot.

Az áldozatokat, akik között volt a Reuters két munkatársa, illetve az El Mundo és a Corriere della Serra egy-egy újságírója, katonák találták meg, majd egy dzsalálábádi kórházba szállították őket, ahol az eltűnt újságírók kollégái azonosították a holttesteket - írja a The Washington Post.

Korábban:

Fegyveresek újságírókat öltek meg Afganisztánban