Bezárták a tálibok utolsó pakisztáni nagykövetségét

Pakisztán csütörtökön bezáratta a tálibok utolsó nagykövetségét is Iszlámábádban. Az Egyesült Államok afganisztáni katonai kampányának megkezdése óta Abdul Szalem Zaif, pakisztáni tálib nagykövet szinte naponta tartott sajtótájékoztatókat a nagykövetségen.

Pakisztán, az utolsó olyan ország, amely még diplomáciai kapcsolatot tartott fenn az Afganisztánt uraló szélsőséges tálibokkal, csütörtökön bezáratta a tálibok iszlámábádi képviseletét.

Az AP hírügynökség szerint dél körül már elhagyatottnak tűnt a követség, bár a tálibok fehér zászlaja továbbra is az épületen lengett. A diplomáciai képviseletnél álló őr elmondása szerint a tálibok a nagykövet, Abdul Szalem Zaif rezidenciáján gyűltek össze. Az Egyesült Államok afganisztáni katonai kampányának megkezdése óta Zaif szinte naponta tartott sajtótájékoztatókat a nagykövetségen.

Az elmúlt napokban a táliboknak sorra kellet bezárniuk konzulátusaikat Pakisztánban, amely Szaúd-Arábiával és az Egyesült Arab Emírségekkel együtt korábban elismerte a szélsőséges nézeteket képviselő tálibok kormányát - jelentette a CNN.