Az izraeliek fele támogatná önálló Palesztina létrejöttét

A Gallup Intézet felmérése szerint Izrael lakosságának több mint fele fontosnak tartaná a béketárgyalások folytatását, míg 20 százaléka a nyílt háború híve volna. A lakosság 59 százaléka szükségesnek tartja palesztin állam létrehozását a térség tartós békéje érdekében.

Izrael lakosságának több mint fele szorgalmazza a béketárgyalások folytatását, és körülbelül ugyanennyien tartanák szükségesnek egy palesztin állam létrehozását annak érdekében, hogy tartósan béke lehessen a térségben. Erről a Maariva izraeli napilap számolt be pénteken, a Gallup Intézet által a közelmúltban végzett közvéleménykutatás eredményeit idézve.

Az adatokból kiderül, hogy a lakosság 55 százaléka a palesztinokkal való tárgyalások azonnali folytatását szeretné, az újabb és újabb erőszakos cselekmények ellenére. 20 százalékuk azonban a nyílt háború híve volna - derül ki a felmérésből.

A palesztin állam létrejöttét a lakosság 59 százaléka tartja szükségesnek, míg 36 százalékuk ellenzi. Az állampolgárok 58 százaléka nem ért egyet Ariel Saron politikájával, aki a béketárgyalások folytatását merényletek és tűzharcok teljes berekesztéséhez kívánja kötni.

[origo]