Fegyveres orosz egység érkezett a keddre virradó éjszakán az afgán fővárosba, Kabulba. Tizenkét évvel az utolsó szovjet katona Afganisztánból való kivonulása után nagy feltűnést keltett az afgán fővárosban az orosz fegyveresek újbóli felbukkanása.

A kilencven főből álló osztag az orosz katasztrófavédelmi minisztérium alárendeltségébe tartozik, és az a feladata, hogy tábori kórházat építsen az afgán fővárosban, illetve hogy rendbe hozza, használható állapotúvá tegye az ottani orosz nagykövetség épületét - jelentette a dpa, az orosz egység egyik tagjára hivatkozva. Noha nem a hadsereg alakulatáról van szó, az egység jól el van látva az önvédelemhez szükséges fegyverzettel és védőfelszereléssel.

A német hírügynökség azt írta az Északi Szövetség köreiből származó információ alapján, hogy az oroszok érkezését előzetesen egyeztették a Kabult jelenleg irányító Északi Szövetséggel. Az orosz fegyveresek csapatszállító repülőgépeken érkeztek a Kabulhoz közeli Bagram légitámaszpontra, onnan teherautóval jutottak be a fővárosba.