Robbanó- és sugárzó anyagokat foglaltak le Boszniában

Robbanó- és sugárzó anyagot találtak Szarajevó közelében négy személynél, és egyes források szerint a radioaktív anyag atombomba elkészítéséhez használható és terroristáknak szánták.

A boszniai rendőrség megerősítette a Beta hírügynökség érdeklődésére, hogy a négy személyt - egyikük jugoszláv, a másik három pedig bosznia-hercegovinai állampolgár - a Szarajevótól 20 kilométerre északnyugatra fekvő Kiseljak településnél fogták el, mert robbanó- és sugárzó anyagot találtak náluk.

Daryl Morrell, az SFOR szóvivője megerősítette ugyan, hogy Kiseljakban elfogtak négy személyt, de arról nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy mit tartalmaztak a náluk talált csomagok.

A Beta más "megbízható szarajevói forrásokra" hivatkozva azt írta, hogy olasz SFOR-katonák fogták el a gyanúsítottakat. Olyan hasadóanyagot foglaltak le náluk, amely atombomba elkészítéséhez használható. Ugyanez a forrás azt állította, hogy a küldeményt terroristáknak szánták, és a sugárzó anyagot tartalmazó fémkonténereken a jugoszláv hadsereg jelzései láthatók.