Robbantás-sorozat Izraelben

Szombat éjjel két öngyilkos palesztin merénylő robbantotta fel magát Jeruzsálem központjában, majd nem sokkal később egy autóba rejtett pokolgép robbant Jeruzsálemben. Alig 12 órával a három jeruzsálemi robbantás után felrobbant egy autóbusz Haifában. A robbantásoknak összesen mintegy 24 izraeli áldozata, és körülbelül 200 sérültje van.

A CNN legfrissebb információi szerint tizennégy halottja és negyven sérültje van az izraeli Haifában történt buszrobbantásnak. A robbantás néhány órával a 10 halottat és több mint 170 sérültet követelő éjszakai jeruzsálemi robbantások után történt.

Fotó: EPA
Három robbanás rázta meg szombat éjszaka Jeruzsálem központját, röviddel egymást követően. Kettő egy zsúfolt bevásárlóközpont bejáratánál robbant nem sokkal éjfél előtt, a harmadik pedig egy autóba rejtett pokolgép volt, amely néhány perccel később lépett működésbe. A három robbanás miatt tíz - 14 és 20 év közötti - fiatal meghalt, és 170 ember - közük szintén sok fiatal - megsérült. A jeruzsálemi robbantásokkor a két öngyilkos merénylő is meghalt.

A buszrobbantás vasárnap, nem sokkal déli 12 óra után történt Haifa belvárosának egyik kereszteződésében. A robbanás következtében 14 ember meghalt, körülbelül 35-en megsérültek. Az Izrael harmadik legnagyobb városában elkövetett merényletet a Hamász szélsőséges palesztin mozgalom fegyveres szárnya vállalta magára. Azt is közölték, hogy tagjaik öngyilkos robbantást hajtottak végre. A negyven sérült közül tizenöt sérült válságos állapotban van.

[origo]

Korábban:

Felrobbant egy izraeli busz- 14 ember meghalt