Megmenekült a süllyedő fúrótorony személyzete

Nemzetközi mentőosztagok mentették ki a Key Singapore nevű fúrótorony személyzetét kedden. Az olajkitermelő berendezést éppen az Egyiptomi Port Said felé vontatták, amikor a rossz időjárás miatt elszabadult vontatóitól, majd süllyedni kezdett miközben a szelek észak felé sodorták.

A Key Singapore fúrótorony
Mind a 84 embert kimentették a Key Singapore nevű fúrótoronyról, amelyet a viharos időjárás szakított el vontatóhajóitól és sodort az izraeli partok közelébe - jelentette a BBC. Az eredetileg az egyiptomi Port Saidba vontatott úszóalkalmatosság munkásai kedden a reggeli órákban adtak le vészjelzést, hogy elszakadtak a vontatókötelek. A jelzés nyomán azonnal a helyszínre indult több, a közelben állomásozó mentőegység, és kedd délutánra kimentették a legénységet: 77 egyiptomit, négy britet, két amerikait és egy dánt.

A mentésben olasz, amerikai, izraeli, ciprusi és brit helikopterek vettek részt, a süllyedő félben lévő fúrótorony személyzetét egy közelbe irányított amerikai hadihajó fedélzetére szállították. A Key Singapore a hullámok és a szél hatására veszélyesen megdőlt és félő volt, hogy darabokra hullik, miközben a szél északra sodorta körülbelül 50 kilométernyire az izraeli partoktól. A személyzetet az izraeli Haifába szállították - írja a BBC.

Korábban:

84 emberrel süllyed egy fúrótorony

Ajánlat:

A fúrótoronyt üzemeltető cég lapja