Arafat nemzetközi támogatást sürget

Jasszer Arafat palesztin vezető nemzetközi politikusok segítségét várja az izraeli támadások leállítására. Arafat egyúttal sürgeti az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását. Az izraeli hadsereg szóvivője szerint a jövőbeni helikoptertámadások nem célozzák majd Arafat irodáit.

Izraeli harckocsik csütörtökön délelőtt 200 méterre megközelítették Jasszer Arafat palesztin elnök rámalláhi irodáit. Az izraeli egységek még az éjjel behatoltak a palesztin autonóm városba a szerdai merényleteket követően.

Nabil Abu Rudeina, Arafat tanácsadója szerint a palesztin vezető a támadás idején Rámalláhban tartózkodott, és próbálta felvenni a kapcsolatot több nemzetközi politikussal, akiktől az izraeli egységek bevonulásának leállítását várja. Arafat egyúttal az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását kérte.

Korábban Ron Kitrey tábornok, az izraeli hadsereg szóvivője azt nyilatkozta az izraeli közszolgálati rádiónak, hogy három állást elfoglaltak Rámalláh körül. A tábornok hozzátette: a jövőbeni helikoptertámadások nem tekintik célpontnak Arafat irodáit.

Saron izraeli miniszterelnök hivatala szerdán azt közölte, hogy tovább folytatják a terroristák elleni támadásokat. A nyilatkozat szerint Izrael minden jövőbeni terrorcselekményre reagálni fog.