A The Observer című brit lap arról számolt be, hogy az európai pénzügyek központjának számító londoni City is az al-Kaida terrorszervezet célpontja volt. A lap egy Kandahár közelében levő kiképzőtáborban talált feljegyzésekre hivatkozik.

Az al-Kaida terrorszervezet célpontja volt az Európa pénzügyi központjának számító londoni City is. Erről a The Observer című brit lap írt vasárnapi számában. A cikk szerzője olyan feljegyzésekre hivatkozik, amelyeket a napokban találtak Kandahár közelében, az al-Kaida szervezet egyik kiképzőtáborában. A zsúfolt City-ben nap mint nap több százezer üzletember fordul meg a világ minden részéből.

A vasárnapi címlapon a The Observer részletesen leírja, hogyan tervezték Oszama bin Laden önkéntes fegyveresei a londoni belváros elleni robbantásos merényletet. A Kandahárnál talált jegyzeteket angolul írták, és egy sikeres támadáshoz szükséges minden tudnivaló kiolvasható belőlük. Megemlítik a legmegfelelőbb robbanóanyagot és pokolgépeket is. A tervezett támadásokat öngyilkos merénylők hajtották volna végre, minden bizonnyal London Moorgate negyedében, a City közepén, ahol számos ügyvédi iroda, valamint rengeteg bankház és biztosítótársaság  székhelye van.

Korábban:

London is a terroristák célpontja volt