Háromszáz fontot fizetett egy brit férfi azért, hogy a karácsonyi ünnepeket és a szilvesztert egy bunkerben tölthesse. Colin Wood, aki egy internetes árverésen jutott hozzá a nem mindennapi vakációhoz, két hetet fog eltölteni egy essexi óvóhelyen.

A bunker tulajdonosa, Michael Parrish elmondta, hogy a vállalkozó szellemű férfi a következő két hét folyamán még ebédelni sem jöhet ki az óvóhelyről. Parrish szerint, aki egyszer maga is eltöltött egy éjszakát a menedékben, két hét után úgy érezheti ott magát az ember, mintha börtönbüntetésre ítélték volna.

Colin Wood azért döntött úgy, hogy az ünnepek idejére elvonul a világ elöl, mert elmondása szerint gyűlöli a karácsonyt, és a családtagjai ilyenkor mindig veszekednek. A férfi, aki január 2-án hagyhatja el  újra a harminc méter mélyen lévő menedékhelyet, karácsonyeste konzervbabot és löncskonzervet fog vacsorázni.

A hatszáz fő befogadására alkalmas bunkert atom- és biológiai támadás esetére építették ki. Az óvóhelyen, amely az év nagy része alatt nyitva áll a turisták előtt, még a miniszterelnök számára kialakított hálószoba is található - írja a BBC.