Heten meghaltak a szófiai diszkó-balesetben

Legkevesebb hét fiatal vesztette életét, amikor pánik tört ki egy szófiai diszkóban. Az áldozatok valamennyien megfulladtak. A pánikot az okozta, hogy a síkos lépcsőkön egyszerre többen megcsúsztak, és ráestek az alattuk állókra. Az áldozatok valamennyien 15 éven aluliak.

Stefka Ivanova bolgár rendőrségi szóvivő elmondta: a kezdetben megjelent hírek, miszerint összeomlott a lépcsőház, nem voltak igazak. A pánikot minössze az okozta, hogy a fiatalok - akik egyszerre akartak betódulni a felkapott szórakozóhelyre -, megcsúsztak a síkos lépcsőn, és egymásra estek. A tömeg aljára szorultak közül sokan megsérültek. Egy személy a helyszínen meghalt, a másik hat áldozat a kórházban vesztette életét. Valamennyien 15 éven aluliak voltak.

A baleset az eddigi vizsgálatok szerint nem a diszkó tulajdonosának hibájából következett be. Azonban az eset kapcsán a rendőrség vizsgálatot rendelt el, hogy a többi szófiai szórakozóhely mennyire biztonságos.

Az Indigó nevű diszkó helyén korábban jégpálya üzemelt. A felkapott szórakozóhelyre több mint 1500 fiatal próbált bejutni péntek este, amikor karácsonyi partit tartottak a szórakozóhelyen.

A miniszterelnök - aki szerint a diszkók rossz állapota miatt számítani lehetett ilyen balesetre - gyásznapot rendelt el a fiatalok temetésének napjára. A parlament egyperces néma tiszteletadással kezdte meg munkáját, a nemzeti zászlót pedig félárbocra eresztették.