Az USA titkos hadműveleteket folytat a terroristák ellen

Az Egyesült Államok nemcsak Afganisztánban folytat katonai akciókat. Tommy Franks tábornok az AP-nek elmondta: az USA hadereje jelenleg is sok helyen nyílt, illetve titkos katonai hadműveleteket folytat a terrorizmus felszámolásásra.

Amerikai katonai tisztségviselők nyilvánosan is elismerik, hogy a terrorizmus ellen indított harc Afganisztán határain túlra is kiterjed - írja a CNN. Bár azt egyelőre nem jelentették be, hogy az USA mely más országokat céloz meg, annyi bizonyos, hogy Szomáliában, Jemenben, Szudánban és Oroszország csecsenek lakta régiójában is bujkálnak az al-Kaida terroristái.

Tommy Franks tábornok, az Afganisztánban harcoló amerikai csapatok parancsnoka az AP hírügynökségnek elmondta: az Egyesült Államok nagyon sok helyen folytat nyílt, illetve titkos hadműveleteket. Ezek a katonai akciók pedig a terrorizmus felszámolását célozzák - tette hozzá a tábornok. Richard Thomas katonai szóvivő szerint az amerikai hadsereg világszerte számtalan olyan katonai akcióban vesz részt, amelyet nem hoznak nyilvánosságra.