Árulkodó dokumentumok az al-Kaida számítógépéből

Az al-Kaida tagok lebombázott épületéből előkerült számítógépben kémiai és biológiai fegyverek előállításáról szóló információkat találtak. Emellett egyéb dokumentumokat, többek között civilek megöléséről szóló iratot.

Vizsgálják a bin Laden által használt komputerben talált leveleket és dokumentumokat. A számítógép abból az épületből került elő, ahol a terroristavezér és hálózata, az al-Kaida működött - adta hírül a Wall Street Journal. Az újság egy fosztogatóra hivatkozik, aki elvitte a gépet az épületből, miután azt novemberben lebombázták amerikai gépek.

A lap beszámol arról, hogy 1100 dollárért vette a fosztogatótól a számítógépet, és az amerikai hatóságok megerősítették a benne lévő adatok hitelességét, melyek kémiai fegyverek előállításáról, támadásokról és más hasonló tervekről szóltak.

A terroristahálózat úgy működött, mint egy multinacionális cég. A komputerben emlékeztetők voltak a "menedzsment" számára. Egy emlékeztető "jogi tanulmány" címmel civilek megöléséről szólt, melyben az író megjegyzi, hogy megtalálta a módját, hogyan lehet megelőzni, hogy az "ellenség" civilek, főleg nők és gyerekek megölését felhasználja arra, hogy aláássa ügyüket.

Egy levelet az al-Kaida egyik vezető tisztjének címeztek, melyben az amerikaiakra és a zsidókra mért csapásokat dicsőítik. De találtak a tálibok és bin Laden egykori nagy ellenségéről, az azóta már meggyilkolt Sah Maszúdról szóló információkat. Találtak olyan videófájlt, amin a szeptember 11-i támadás, és a Világkereskedelemi Központból menekülő emberek voltak láthatók. Alatta arab nyelvű imaszöveget lehetett hallani. Szöveges fájlok szóltak arról, hogy hogyan lehetne kémiai és biológiai fegyvereket készíteni - írja a CNN.