Indiai katonák lelőttek hat pakisztánit Kasmír határán

Hat pakisztáni katona életét vesztette, amikor tűzpárbaj alakult ki Kasmír határán az indiai és a pakisztáni csapatok között. Az indiai kormány időközben megtiltotta, hogy nyilvános telefonokról és számítógépekről távolsági beszélgetéseket folytassanak. A hatóságok így próbálják megakadályozni, hogy a lázadók kapcsolatba lépjenek India más részeiben bujkáló társaikkal.

Kasmír határán szerda hajnalban ismét tüzet nyitottak egymásra az indiai és a pakisztáni csapatok. Az UNI indiai hírügynökség jelentése szerint a pakisztániak lőttek először. Hat pakisztáni katona meghalt, amikor az indiai katonák viszonozták a tüzet.

Időközben India biztonsági megfontolásokból megtiltotta, hogy Kasmírban nyilvános telefonokról, illetve számítógépen keresztül távolsági beszélgetést folytassanak. Indiai lapjelentések szerint a hatóságok így próbálják megakadályozni, hogy a muzulmán lázadók kapcsolatba léphessenek az India más részeiben bujkáló társaikkal. Az új szabályozást követően a telefonvonalak túlnyomó részét csak helyi beszélgetésre lehet használni.