Mégsem fogták el Omár mollát

A korábbi hírekkel ellentétben nem tudták kézre keríteni Omár mollát. A vallási vezető és bin Laden elleni hajsza pénteken is tovább folytatódott. Bekerítettek egy települést, ahol a legújabb feltételezések szerint a molla rejtőzik embereivel. Emellett B-52-es bombázógépek támadtak egy al-Kaida-bázisra, ahol bin Laden bujkálhat.

B-52-es amerikai bombázógépek támadtak csütörtök után pénteken is egy kelet-afganisztáni al-Kaida bázist, ahol a feltételezések szerint bin Laden és más terrorista vezetők rejtőzködnek. Az amerikai hadsereg azonban nem rendelkezik közvetlen bizonyítékokkal arra vonatkozóan, hogy a terrorista vezető valóban a támadások helyszínén lenne - írta a CNN. A támadásokban csütörtökön ötvenkét polgári személy meghalt.

Feladta magát viszont egy magas rangú tálib katonai vezető, aki Omár molla személyes védelmét látta el. A katona kihallgatása jelenleg is tart, az amerikaiak tőle próbálják megtudni, hol bujkál a molla. Eközben afgán törzsi vezetők állítólag már egyezkednek Omár molla átadásáról.

Az MTI jelentése szerint tálibellenes afgán harcosok Hilmend tartományban az amerikai különleges erők támogatásával körbekerítették azt a települést, ahol - feltételezésük szerint - Omár molla és 1500 harcosa meghúzta magát. Az amerikai csapatok a térségben házról házra járva kutatnak Oszama bin Laden terroristavezér szövetségese után, itt a légitámadások egyelőre szünetelnek.