Magányos fiú volt a toronyházba csapódott gép vezetője

Visszahúzódó és magányos típus volt az a 15 éves amerikai fiú, aki szombaton repülőjével egy toronyházba csapódott Floridában. Az AP értesülései szerint Charles Bishop a tragédia napján nagyanyjának célozgatott arra, hogy hamarosan szerencsétlenség for történik vele. Bishop osztálytársai és tanárai szerint Bishop magányos fiú volt, de mindig mosolygott.

A rendőrség szerint általában kerülte a társaságot az a 15 éves fiú, aki szombaton egy felhőkarcolóba vezetett egy Cessna típusú kisgépet a floridai Tampa városában - írja a BBC. A nyomozók később találtak egy, a fiú által írt levelet, amelyben Charles Bishop az Oszama bin Laden iránti tiszteletéről ír. Öngyilkos levelében a fiú dicsérően szól a szeptember 11-i terrortámadásokról is. A vizsgálatot folytató tampai rendőrfőnök ugyanakkor kijelentette: a fiúnak nem voltak terroristakapcsolatai, és egyedül tervelte ki tettét. A rendőrfőnök szerint Bishop visszahúzódó, magányos gyerek volt, aki legtöbb idejét szobája magányában töltötte.

A tampai East Lake középiskolában mindenki döbbenten fogadta Bishop tragikus halálának hírét. Tanárai és ismerősei elmondása szerint a fiúnak kevés barátja volt, és senkivel sem beszélgetett. Bishop egyik osztálytársa ugyanakkor azt mesélte a nyomozóknak, hogy a fiú az egyik tanár kedvence volt, és mindig jó jegyeket kapott tőle. Bár úgy tűnt, hogy a mindig jókedvű Bishop szeretett iskolábaB járni, a rendőrség szerint öngyilkossága zavart lelkiállapotra utal. A tampai rendőrség és az FBI ügynökei jelenleg a fiú személyi számítógépének adatrendszerét vizsgálják át annak reményében, hogy talán fény derül a fiú tragikus tettének okára.

Az AP értesülései szerint Tampa polgármestere egy helyi lapnak azt nyilatkozta, hogy a tragédia napján a fiú nagyanyjának célozgatott arra, hogy hamarosan szerencsétlenség volt történni. "Amennyiben valami történne velem, ne engedjétek, hogy az ellenségeim eljöjjenek a temetésemre" - mondta Bishop. A fiú állítólag azt mondta osztálytársainak, hogy a napokban nézzék a tv-híradót.

A nyomozás eddigi eredménye szerint Charles Bishopnak nem voltak kábítószer problémái, és ezelőtt egyszer sem próbált véget vetni életének.

Korábban:

Bin Laden hódolója volt a felhőkarcolóba becsapódott kisgép pilótája