Az amerikaiak felhagynak bin Laden keresésével

Feladják a bin Laden utáni hajszát az amerikai csapatok. Eddig ugyanis minden erőfeszítésük hiábavalónak bizonyult, nem találták meg a szaúdi származású milliomost. Ezután inkább az al-Kaida megmaradt csoportjait próbálják megsemmisíteni.

Tommy Franks tábornok, az afganisztáni amerikai erők parancsnoka floridai főhadiszállásán az AP-nek elmondta, az amerikai katonák heteken keresztül hiába keresték az ország keleti részén lévő Tora Bora hegység alagútjaiban és útvesztőiben a szaúdi milliomost. Ezért a következő napokban leállítják a további keresést, és inkább összehangolt légi és szárazföldi támadást indítanak szervezete, az al-Kaida maradványai ellen, és igyekeznek megakadályozni a tálibokat, hogy újra egyesítsék erőiket. Elképzelhető ugyanakkor, hogy bin Ladent tovább keresik Pakisztán területén, bár nincsen bizonyíték arra, hogy ott tartózkodna.

Franks hozzátette, hogy napokon belül az amerikai katonák őrizetébe kerül egy-két olyan tálib vagy al-Kaida-tag, akinek személye "igen érdekes" az Egyesült Államok számára. Részletekbe azonban nem bocsátkozott.