Harminc épületet romboltak le az izraeliek

Közel harminc épületet romboltak le csütörtök hajnalban a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városba behatoló izraeli harckocsik és talajgyaluk. A csütörtöki akció válaszcsapás volt a Hamasz palesztin szervezet négy izraeli halálos áldozatot követelő szerdai merényletére.

Palesztin biztonsági források szerint hat harckocsi és földmunkagép gördült be a városba: a járműveket irányító izraeli katonák tüzet nyitottak az otthonaikat pánikszerűen elhagyó palesztinokra.

Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy az épületeket azért rombolták le, mert a palesztinok lőállásoknak használták azokat a térségben szolgáló izraeli katonák ellen - írja a Reuters. Izraeli katonai források szerint a földgyalukat nem harckocsik, hanem páncélozott járművek kísérték, és az akcióban nem harminc, hanem tíz épületet semmisítettek meg a munkagépek.

Oroszország nyugalomra szólította fel a zsidó államot és palesztinokat. "Oroszország, mint a közel-keleti békefolyamat társvédnöke, ismételten arra kéri Izraelt és a Palesztin Hatóságot: adják tanújelét az önmérsékletre és nyugalomra való törekvésüknek, és ne hagyják, hogy ilyen akciók újabb erőszakos konfliktushoz vezessenek" - olvasható a moszkvai külügyminisztérium közleményében.

Korábban:

Izraeli-palesztin találkozó Dél-Afrikában

Leállították a názáreti mecset építését