Az izraeli hadsereg tankjai és buldózerei pénteken felszaggatták a gázai repülőtér kifutópályáját - írja az ABC News. Izrael figyelmeztetésnek szánta az akciót. Időközben az izraeli rendőrség őrizetbe vett kilenc palesztin férfit, többségüket fegyvercsempészettel vádolják.

Péntek hajnalban izraeli tankok és buldózerek felszaggatták a palesztin fennhatóság alatt álló gázai nemzetközi repülőtér kifutópályáját. Izraeli buldózerek leromboltak egy palesztin rendőrségi őrhelyet is a Gázai övezetben. Az elitcsapatok egyik parancsnoka kijelentette: ezekkel az akciókkal meg akartuk mutatni a palesztinoknak, hogy mire számíthatnak a jövőben, ha a helyzet rosszabbra fordul.

Időközben izraeli rendőrök letartóztattak nyolc palesztint, akiket fegyvercsempészettel vádolnak. Izraeli katonák ezenkívül behatoltak egy palesztin faluba Ciszjordániában, ahol őrizetbe vettek egy palesztin aktivistát. Az izraeli rádió arab nyelvű hírszolgálata szerint a 24 éves férfi a Hamasz szélsőséges katonai szervezet tagja.

Izraeli harckocsik csütörtökön behatoltak egy palesztin menekülttáborba, ahol több tucat épületet a földdel tettek egyenlővé.

Korábban:

Izrael: Atafat tudott a fegyverszállítmányról

Harminc épületet leromboltak az izraeliek