Csütörtökön kezdődött az ezidáig legnagyobb házrombolási akció a Rafah menekülttáborban. Az izaraeli buldózerek több mint 50 házat bontottak le, ezáltal 600 palesztin maradt fedél nélkül.

Izraeli tankok behatoltak az egyiptomi határhoz közeli Rafah városába, ahol letartóztattak nyolc palesztint, akiket fegyvercsempészettel vádolnak. Izraeli tájékoztatás szerint leromboltak egy házat, amely egy csempészetre használt alagutat rajtett maga alatt.

Izaeli földmunkagépek folytatták a gázai nemzetközi reptér lerombolását. A repteret a palesztinok az önálló államukhoz vezető folyamatok kulcsfontosságú jelképeként kezelik.

Az izraeli lépésekre a nemzetközi reakció vegyes volt. Kofi Annan ENSZ főtitkár szóvivője és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága elítélte Izraelt a gázai reptér roncsolása és a csütörtökön lerombolt 50 palesztin ház miatt. Ezzel szemben az amerikai külügyminiszter Colin Powell megvédte a reptér elleni akciót, mint "védelmi akciót", amely segít megakadályozni, hogy fegyverek jussanak Izarel szomszédjainak kezébe.