Bush: anyám mindig mondta, hogy előbb rágjak

Bush hétfőn sajtótájékoztatót tartott, miután előző este félrenyelt egy darab perecet, fuldokolni kezdett, és néhány másodpercre elájult. Az amerikai elnök - elmondása szerint - jól van.

"Anyám mindig mondta: ha perecet eszel, előbb rágd meg, utána nyelj" - viccelődött Bush az újságírók előtt. "Jól érzem magam, örömmel várom az előttem álló utat" - tette hozzá.

Bush éppen egy focimeccset nézett a tévében kutyái társaságában, amikor elájult vasárnap este. "A földre estem. Felkeltem, és azt láttam, hogy Barney és Spot aggódva néz rám" - mondta az amerikai elnök. "Észre sem vettem, mi történt, amíg a tükörbe nem néztem. A szemüvegem elvágta az arcomat, de egyébként semmi baj sincs."

Bush orvosa szerint nincs ok aggodalomra, nem valószínű, hogy hasonló rosszullét előfordul nála. Szerinte csak a fuldoklás következtében esett le az elnök pulzusa, és ezért ájult el egy pillanatra, de hamar magához is tért.

Bush maga értesítette az ápolószemélyzetet rosszullétéről. Az orvosi vizsgálat során mindent rendben találtak, ennek ellenére Bush korán lefeküdt - írta a CNN.

Ajánlat:

Fehér Ház

Korábban:

Bush elnök elájult, de már jól van