Izraeli válaszcsapás a gyilkosságokra

Légitámasát intézett az izraeli hadsereg palesztin területek ellen, melyben palesztin forrás szerint 1 ember meghalt, 18 megsérült.

Az izraeli hadsereg légitámadást intézett palesztin hivatali épületek ellen a ciszjordániai Túl-Karm városában, az akciónak palesztin közlés szerint sebesültjei is vannak.

A légicsapás elsősorban biztonsági épületek ellen irányult. Tanúkat szerint F-16-os harci gépek támadtak. Palesztin kórházi források azt állították, hogy egy rendőr meghalt, 18 megsebesült az akció következtében. Egy központi épületet a támadás megsemmisített.

Rámalláhba izraeli tankok és páncélozott járművek hatoltak be, és Jasszer Arafat palesztin vezető hivatalai felé indultak. Mintegy húsz harci járműről van szó.

Mindez azt követően történt, hogy egy palesztin merénylő hat izraelit megölt, harmincat pedig megsebesített Hadera városában. A támadás válasz kíván lenni a merényletre, amelyet a Jasszer Arafat palesztin vezető radikális Fatah mozgalmához is kötődő Al-Aksza Mártírjainak Brigádja nevű fegyveres szervezet vállalt magára - ismerte el egy izraeli katonai szóvivő.

Korábban:

Palesztin merénylő gyilkolt egy izraeli házasságkötő teremben