Pervez Musaraf pakisztáni elnök szerint Oszama bin Laden nem tudta kezeltetni vesebaját, és ennek következtében valószínűleg meghalt. Az amerikaiak szerint viszont arra sincs bizonyíték, hogy bin Laden valaha is vesebetegségben szenvedett volna.

A pakisztáni elnök szerint Oszama bin Laden meghalt. "Bin Laden vesebeteg. Tudjuk, hogy két dialízis-készüléket adományozott Afganisztánnak, és ezek közül az egyiket ő használta" - mondta Pervez Musaraf a CNN-nek.

Musaraf szerint bin Laden valószínűleg nem kezeltethette betegségét az utóbbi időben. "A felvételeken nagyon erőtlennek tűnt" - mondta Musaraf, aki azonban azt sem zárja ki, hogy bin Laden még valahol Afganisztánban bujkál.

Tommy Franks tábornok, a térségben állomásozó amerikai erők parancsnoka szerint nincs olyan jelentés, amely alátámasztaná Musaraf álláspontját.

Más amerikai tisztviselők is tagadták a pakisztáni elnök feltételezését - írja a CNN. Úgy vélik, hogy nincs bizonyíték arra, hogy bin Laden valaha is vesebeteg lett volna, vagy dialízisre szorulna. A feltételezést "visszatérő híresztelésnek" minősítették.