A belga rendőrség nem törődik a pedofilbandával

Az egyik belga televíziós csatorna interjút készített azzal a pedofil férfival, akit többszörös emberrablás, erőszak és gyilkosság elkövetésével vádolnak. Az interjú során Marc Dutroux kijelentette: Belgiumban jól szervezett pedofilbanda működik, a hatóságok azonban nem vesznek tudomást a létezésükről.

Marc Dutroux-t 1996-ban tartóztatták le, mivel a háza alatt, egy sötét lyukban halálra éheztetett két, általa elrabolt kislányt. Dutroux a televíziónak adott nyilatkozatában elismerte, hogy fogva tartott két tizenéves és két nyolcéves lányt, a két gyerek haláláért azonban nem vállalt felelősséget. A férfi szerint ezért inkább második feleségét kellene felelősségre vonni, hiszen ő nem adott enni a lányoknak.

A már korábban egyszer elítélt férfi arról is beszámolt a televíziónak, hogy Belgiumban jól szervezett pedofilbanda működik, amelynek tagjaival letartóztatása előtt ő maga is állandó, közeli kapcsolatban állt. Dutroux szerint azonban a belga hatóságok semmit sem tesznek a bűnszövetkezet felgöngyölítésének érdekében.

Dutroux-t, akinek tárgyalását az elhúzódó nyomozás miatt már többször elhalasztották, a tervek szerint a jövő évben állítják bíróság elé - írja a BBC.