Szakadár fegyveresek 16 embert megöltek Indiában

India egy határmenti falujában 16 embert, köztük gyerekeket gyilkoltak meg törzsi fegyveresek. A támadók kizavarták házaikból a lakosokat, felsorakoztatták őket, majd lőni kezdtek rájuk.

Tizenhat személy, köztük kilenc nő és három gyermek meghalt, öt további ember súlyosan megsebesült hétfőn este szakadár lázadók fegyveres támadásában India északkeleti Asszám államában.

A helyi rendőrség egy szóvivője közölte Asszám állam fővárosában, hogy a Bodoföld Nemzeti Demokratikus Frontja nevű szakadár szervezet fegyveresei megrohanták a Dzsangalbari Pahalpur falut. Mintegy 30-40 állig felfegyverzett támadó kiterelte a határmenti falu lakosait házaikból, felsorakoztatta őket, majd géppisztollyal többeket leterített közülük - mondta a rendőrszóvivő. Hozzátette, hogy az öt súlyosan sebesült ember élet és halál között lebeg.

Egy héten belül ez már a második véres fegyveres akciója Bodoföld Nemzeti Demokratikus Frontja törzsi harcosainak. A múlt kedden 13 polgári lakost öltek meg Asszám állam Bidzsni nevű falujában.

A helyi hatóságok szerint az öldöklő törzsi fegyveresek Bhután, Myanmar (a volt Burma) és Banglades területén táboroznak, onnan csapnak át újra meg újra indiai területre. A fegyveres szervezet meghirdetett célja, hogy független államot hozzon létre a bodo törzs számára. E törzs tagjai a teaültetvényekben és olajban gazdag Asszám állam 26 milliós népességének 13 százalékát teszik ki.

Korábban:

Muzulmán családot öltek meg Kasmírban

Ajánlat:

India térképe