Saron már bánja, hogy nem ölette meg Arafatot, amikor lehetősége lett volna rá 20 évvel ezelőtt Libanonban. Izrael mindaddig nem engedi Arafatot, hogy Ramalláhból elutazzon, amíg meg nem bünteti az izraeli merényletek elkövetőit.

Ariel Saron izraeli miniszterelnök szerint 20 évvel ezelőtt megölethette volna Jasszer Arafat palesztin vezetőt - és ma már bánja, hogy nem tette meg. "Libanonban megállapodtunk, hogy nem likvidáljuk Arafatot. Most azonban azt kell hogy mondjam, elvben sajnálom, hogy nem tettük meg"- mondta Saron a Maariv című izraeli lapnak.

Saron a védelmi miniszteri posztot töltötte be 1982-ben, amikor izraeli csapatok megszállták Libanont, hogy kiszorítsák onnan az Arafat vezette Palesztin Felszabadítási Szervezetet.

Azonban a miniszterelnök szerint amennyiben Arafat őrizetbe veszi az Izrael ellen elkövetett merényletek felelőseit, még mindig hajlandó lenne tárgyalni vele.

Egy korábbi nyilatkozatában Saron elmondta: azért nem engedik meg Arafatnak, hogy elhagyja Ramalláhot, mert így akarják megakadályozni, hogy még többet ártson Izraelnek. "Amikor kinyitja az irodája ablakait, látja a tankjainkat, és tudja, hogy nincs hova mennie. Szeretne elutazni, és belebetegszik, hogy nem mehet el, mert börtönbe zártuk" - jelentette ki Saron.

Korábban:

Izraeli katonák lelőttek két palesztin fegyverest