Az iraki határ közelében lévő olajmezőn hatalmas robbanás történt. A robbanásban, és az azt követő tűzben ketten meghaltak, és legalább 17-en megsérültek. A lángok reggelre már csillapodtak.

Hatalmas robbanás volt az Észak-kuvaiti ar-Rávdatain olajmezőn csütörtökön késő este. A kőolajgyűjtő központban történt robbanásnak az azt követő tűnek két külföldi olajmunkás esett áldozatul. Egy kuvaiti illetékes pénteken 17 sérültről számolt be, de ekkor a tűzoltók még mindig birkóztak a lángokkal.

Az iraki határ közelében lévő olajmezőn leállították a termelést, de a hiányzó olajmennyiséget más kuvaiti forrásokból pótolják. Abde asz-Szabih olajminiszter péntek reggel közölte, hogy négy kuvaiti és 14 külföldi olajmunkás sérült meg a robbanás következtében, amelyet olajszivárgás okozott. A Kuna hírügynökség szerint azonban az olajszivárgás nyomán szétvetett gázvezeték okozta a robbanást.

A miniszter hozzátette, hogy a lángok kora reggelre, amikor a helyszínre érkezett, már valamelyest lelohadtak, de így is elpusztították a napi 280 ezer hordós kapacitású gyűjtőállomás csaknem felét.