Az amerikai újságírót fogva tartó emberrablók indiai kormányilletékeseknek telefonáltak, állítja a pakisztáni külügyminiszter. Abdul Szattar szerint a pakisztáni hatóságok csak ennyit derítettek ki az ügyben. Újdelhi szerint a vádak nevetségesek.

A pakisztáni külügyminiszter szerint Daniel Pearl amerikai újságíró elrablóinak egyike mobiltelefonon többször is kapcsolatba lépett három magas rangú indiai kormányzati illetékessel.

Az egyik emberrabló, Mubarak Ali Sah több nemzetközi hívást is kezdeményezett mobiltelefonjáról. Az Indiába irányuló hívások között három olyan is szerepelt, amely magas rangú indiai kormányhivatalnok irodájában csengett ki - mondta a berlini hivatalos látogatáson tartózkodó Abdul Szattar. A miniszter szerint ez minden, amit a pakisztáni hatóságok jelen pillanatban tudnak.

Iszlámábád nem állítja azt, hogy Mubarak Ali Sah összejátszott volna bárkivel is Indiában, de a telefonhívásokról szóló információról minden érintettnek tudnia kell - mondta Szattar.

Újdelhi nevetségesnek minősítette a pakisztáni feltételezéseket.

A Nemzeti Mozgalom a Pakisztáni Szuverenitás Helyreállításáért szervezet a múlt héten rabolta el a The Wall Street Journal újságíróját, s szabadon bocsátásáért cserébe azt követeli, hogy az USA engedje szabadon a fogságában lévő, terrorizmussal gyanúsított pakisztániakat.

Korábban:

Egy nappal meghosszabbították Pearl ultimátumát