A pakisztáni rendőrség őrizetbe vett három férfit, akik telefonon és e-mailen hamis üzeneteket küldtek a múlt héten elrabolt Daniel Pearl újságíróról. Az egyik elfogott fiatalember, aki telefonon kétmillió dollárt követelt a The Wall Street Journal munkatársának szabadon engedésért, azt vallotta, csak tréfából hívta a pakisztáni amerikai képviseletet - írja a CNN.

A pakisztáni nyomozók megállapították, hogy a telefonban közölt állításával ellentétben, a férfi egyik iszlám csoporttal sem áll kapcsolatban. Az ázsiai országban két másik fiatalt is letartóztattak, akik a különböző szerkesztőségeknek elküldött e-mailjeikben azt állították, hogy Pearlt kivégezték, holtestét pedig egy karachi temetőben hagyták. A hír azonban hamisnak bizonyult. A rendőrség átkutatta a nagyváros sírkertjeit, de az újságíró holttestét nem találták. A letartóztatott fiatalokról kihallgatásukkor kiderült, hogy ők sem tagjai szélsőséges szervezeteknek.

Az elrabolt újságíróról vasárnap újabb, eddig ismeretlen eredetű üzenetek érkeztek több szerkesztőségbe.

A The Wall Street Journal tudósítóját még január 23-án a Nemzeti Mozgalom a Pakisztáni Szuverenitás Helyreállításáért nevű szervezet rabolta el. A túszejtők fényképet is küldtek foglyukról, hogy bizonyítsák, valóban náluk van az eltűnt amerikai. Pearl elrablói túszuk szabadon bocsátásáért cserébe azt követelik, hogy az USA engedje szabadon a fogságában lévő, terrorizmussal gyanúsított pakisztániakat.

Korábban:

Él az elrabolt amerikai újságíró

A CNN szerint elrablói megölték Daniel Pearl amerikai újságírót